Gdzie można zjeść bez glutenu?

Biscotto – cukiernia bezglutenowa

Godziny otwarcia:

Poniedziałeknieczynne
Wtoreknieczynne
Środanieczynne
Czwarteknieczynne
Piąteknieczynne
Sobotanieczynne
Niedzielanieczynne

Biscotto to elegancka i przytulna cukiernia bezglutenowa z Białegostoku, która dołączyła właśnie do programu MENU BEZ GLUTENU

Lokal jest w 100% bezglutenowy. W cukierni i kawiarni Biscotto nie używa się gotowych mieszanek do produkcji ciast, spulchniaczy, polepszaczy smaku czy konserwantów. Tworzona była z myślą o osobach z celiakią, nietolerancją laktozy i alergiami pokarmowymi, np. na orzechy. Powstała dla osób ceniących dobry smak, oryginalne i zdrowe desery, które nie tylko dobrze smakują, ale też pięknie wyglądają.

Nasza rodzina doskonale wie z czym wiąże się celiakia. Wiele przeszliśmy by znaleźć choćby ciasto na święta, które moglibyśmy zjeść bez obaw. W końcu zaczęliśmy sami piec i staliśmy się specjalistami w tej dziedzinie, dlatego w każdy nasz wypiek wkładamy ogrom miłości – mówi właścicielka.

To miejsce jest jednocześnie pracownią wypieków tradycyjnych i artystycznych w wersji bezglutenowej. W ofercie znajdują się m.in. przekładańce, ciasta kokosowe, a’la tiramisu, wuzetki, babeczki z kremem, torty, rolady, bezy i czekoladowe fantazje. W cukierni można również zamówić torty na wesele, urodziny czy inne uroczystości rodzinne. Torty są ozdobione modnym lukrem plastycznym, czekoladą Callebaut lub kremem maślanym (również w wersji bezmlecznej).

Aktualnie cukiernia prowadzi sprzedaż wyłącznie na zamówienie.
Zachęcamy do składania zamówień.