Gdzie można zjeść bez glutenu?

Cukiernia Słodkie Bez Cukru

Godziny otwarcia:

Poniedziałeknieczynne
Wtorek10:30 - 18:00
Środa10:30 - 18:00
Czwartek10:30 - 18:00
Piątek10:30 - 18:00
Sobota10:30 - 18:00
Niedzielanieczynne

Miło nam powiadomić, że do programu MENU BEZ GLUTENU dołączyła niedawno otwarta Eko-Kawiarenka „Słodkie bez Cukru” z Poznania. Kawiarnia jest miejscem w pełni bezglutenowym. Słodkie i zdrowe własne wypieki zupełnie pozbawione są cukru i laktozy. Przepyszne słodkości wypiekane są tylko z bezglutenowych i  ekologicznych produktów najwyższej jakości. Oferta Kawiarenki skierowana jest do osób ceniących sobie zdrowie, chorych na celiakię, alergików, diabetyków, wegan, sportowców, dzieci, a także kobiet w ciąży oraz do osób z różnymi nietolerancjami np. z nietolerancją na mleko czy laktozę. Założycielka eko-kawiarenki sama ma celiakię i szczególnie zwraca uwagę na dietę nie tylko pod kątem bezglutenowości ale także stara się aby jej wypieki powstawały ze zdrowych, nieprzetworzonych produktów ekologicznych. W „Słodkie bez cukru” pracują dietetycy oraz osoby dokładnie znające zasady diety bezglutenowej, dla diabetyków, wegańskiej. Wypiekane na miejscu ciasta i desery słodzone są wyłącznie prozdrowotnymi słodzidłami.

Dla miłośników słodkości na miejscu wypiekane są przepyszne ciasta, ciasteczka, torty, serniki tradycyjne bez laktozy i serniki wegańskie, muffiny, trufle, eklery i ptysie, marcepany, wypieki świąteczne i okazjonalne (rogale marcińskie , pączki, faworki itp.), własnoręcznie robione deserki w słoiczkach. W ofercie można znaleźć również słone wypieki: przepyszne tarty, a także własne chleby, chlebki, bułeczki i inne wypieki  (pod zamówienie).  Wiele spośród oferowanych ciast to wypieki wegańskie.

Na miejscu można napić się aromatycznej, wyśmienitej kawy organicznej czarnej lub z mlekiem bez laktozy czy mleczkiem roślinnym, ekologicznej pysznej herbaty, gorącej czekolady, bezglutenowej kawy zbożowej a także zdrowych soków i napojów typu “Detoks”.