Gdzie można zjeść bez glutenu?

Cukiernio-piekarnia Margita

Godziny otwarcia:

Poniedziałek10:00 - 18:00
Wtorek10:00 - 18:00
Środa10:00 - 18:00
Czwartek10:00 - 18:00
Piątek10:00 - 18:00
Sobota10:00 - 14:00
Niedzielanieczynne

O czym marzy większość osób na diecie bezglutenowej? O tym, że podczas zwykłych, codziennych zakupów wchodzą do bezglutenowej piekarni, gdzie oprócz pachnącego, wyjętego prosto z pieca chleba czy bułeczek mogą skosztować bezglutenowego ciasta. Pierwsza w Polsce w pełni bezglutenowa piekarnio-cukiernia Margita, która przystąpiła do naszego Programu MENU BEZ GLUTENU posiada w sprzedaży codziennie świeży chleb bezglutenowy, bułeczki smakowe na ostro, słodko i z ziołami. Oprócz pieczywa w Margicie można kupić także bezglutenowe ciasto drożdżowe z owocami, ciasto makowe, baklavę ryżową, bezy i drobne ciasteczka (do kawy i nie tylko).  Telefonicznie, mailowo lub na miejscu można także zamówić bezglutenowy tort tradycyjny, angielski, ciasto lub pieczywo. Oferta dostosowana jest do osób nie tylko na diecie bezglutenowej, ale także bezmlecznej, bezjajecznej i bezcukrowej.

W sklepie internetowym można zamawiać pieczywo (chleby, bułki) ciasto, ciasteczka, mąki (Schär, Provena), bułkę tartą z ziarnami, zamiennik cukru tagatozę. Wiadomość, która cieszy chyba najbardziej, to możliwość zamówienia w Margicie bezglutenowych pierogów: z kapustą i grzybami, z mięsem i ruskich, naleśników. W ofercie są także chleby: owsiany, gryczany, na zakwasie oraz słodkie bułeczki z czekoladą, jabłkiem czy rodzynkami.