Gdzie można zjeść bez glutenu?

W tym sęk

Godziny otwarcia:

Poniedziałek08:00 - 18:00
Wtorek08:00 - 18:00
Środa08:00 - 18:00
Czwartek08:00 - 18:00
Piątek08:00 - 18:00
Sobota08:00 - 18:00
Niedzielanieczynne

W tym sęk – Wypiekarnia sękaczy z Łodzi uczestniczy w programie MENU BEZ GLUTENU. W tym sęk, że są to… bezglutenowe sękacze!

Sękacz to przysmak z Suwalszczyzny, rodzaj ciasta biszkoptowego pieczonego na obracanym rożnie. W wyniku polewania rożna kolejnymi warstwami ciasta po przekrojeniu sękacz przypomina przecięty pień drzewa z jasnymi i ciemnymi słojami. Spływające fragmenty ciasta zastygają w formie grubych sopli wyglądających jak sęki.

Wszystkie sękacze są bezglutenowe, wypiekane z mąk certyfikowanych. W naszej sękaczowni wypiekamy wyłącznie produkty bezglutenowe – mówi właściciel. – Można je również kupić w piekarni BEZ w Łodzi.

Sękacze można zamówić z odbiorem osobistym po wcześniejszym umówieniu, a także z dostawą na terenie całej Polski ale także za granicę. Zamówienia można składać poprzez fanpage na Facebooku lub formularz kontaktowy na stronie wypiekarni. Na specjalne zamówienie wyrabiane są także sękacze bez laktozy i bez cukru.