Gdzie można zjeść bez glutenu?

Piekarnia Bezglutenowe domowe

Godziny otwarcia:

Poniedziałeknieczynne
Wtorek14:00 - 17:00
Środa14:00 - 17:00
Czwartek14:00 - 17:00
Piątek14:00 - 19:00
Sobotanieczynne
Niedzielanieczynne

Piekarnia Bezglutenowe domowe z Lublina powstała z pasji do pieczenia i zdrowego żywienia.

Impulsem do jej powstania było pojawienie się nowego członka rodziny, który jak się okazało ma nietolerancję glutenu i laktozy. Motto Piekarni brzmi: „Z pasji dla zdrowia”.

W naszej piekarni korzystamy z certyfikowanych i ekologicznych naturalnych produktów, bez użycia spulchniaczy, polepszaczy smaku, konserwantów czy innych tego typu „ekstra” dodatków, w tym także soi, rafinowanego cukru i bezglutenowej skrobi pszennej. Każdą mieszankę mąk przygotowujemy sami, na własnych wypracowanych przepisach. Chleby wypiekamy na naturalnym zakwasie lub na drożdżach” – opowiada właścicielka, Agata Kiecana. Przepisy na wyroby cukiernicze są wykorzystywane w rodzinie Pani Agaty od pokoleń. Zostały one zmodyfikowane pod różnego rodzaju nietolerancje, ale z zachowaniem oryginalnego smaku domowych wyrobów. „Uzyskanie certyfikatu programu MENU BEZ GLUTENU jest uwieńczeniem naszych starań, a opinia naszych klientów jest ich ukoronowaniem. Daje to nam siłę do dalszego działania, motywację do rozwoju i ogromną satysfakcję” – mówi Pani Agata.

A my ogromnie cieszymy się, że Lublin ma swoją bezglutenową piekarnię z pieczywem, pizzą i ciastami przygotowywanymi z wysokiej jakości surowców bezglutenowych. Oby mapa Polski zapełniała się coraz większą liczbą takich miejsc, ku ogromnej radości osób na diecie bezglutenowej.

Produkty Piekarni Bezglutenowe domowe są dostępne w sklepach ze zdrową żywnością w Lublinie i Zamościu.
Piekarnia prowadzi również sklep internetowy i wysyła swoje produkty do klientów z całej Polski.