Zgłoś swój lokal

Zyskaj potencjalnych klientów, dodaj swoje miejsce do naszej bazy!

PRZYŁĄCZ SIĘ – TO PROSTE

  1. Zgłoś chęć przystąpienia do programu – skontaktuj się z Polskim Stowarzyszeniem Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
  2. Otrzymasz od nas wstępne informacje w jaki sposób należy prowadzić bezpieczną bezglutenową kuchnię. Nasze materiały pomogą ocenić czy możliwe jest prowadzenie kuchni bezglutenowej w obiekcie, który reprezentujesz. W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości dotyczących tej oceny służymy pomocą i radą.
  3. Uprawniony przedstawiciel Stowarzyszenia odwiedzi Twoją restaurację/kawiarnię, aby ocenić zgodność przygotowań z przedstawionymi kryteriami oraz przeprowadzi szkolenie całego personelu.
  4. Restauracji/kawiarni zostanie przyznany Certyfikat oraz prawo do używania logo MENU BEZ GLUTENU.
  5. Stowarzyszenie będzie w stałym kontakcie z restauracją. W razie wątpliwości służymy pomocą i odpowiadamy na wszelkie pytania.

Program MENU BEZ GLUTENU jest otwarty dla wszystkich restauracji, hoteli, kawiarni, cukierni, przedszkoli i firm cateringowych itp., działających na polskim rynku, które spełniają kryteria kwalifikacyjne.

Aktualny wykaz miejsc, oznaczonych naszym niebieskim logo, znajduje się na stronie głównej: http://menubezglutenu.pl/

WAŻNE – pamiętaj, że dieta bezglutenowa jest lekiem, a gluten jest niebezpieczny dla osób chorych, które go nie tolerują. Przystępując do programu MENU BEZ GLUTENU zobowiązujesz się ZAWSZE ściśle przestrzegać reguł przygotowywania bezglutenowych posiłków, podpisując stosowne zobowiązanie.