Zgłoś swój lokal

Zyskaj potencjalnych klientów, dodaj swoje miejsce do naszej bazy!

PRZYŁĄCZ SIĘ – TO PROSTE

  1. Zgłoś chęć przystąpienia do programu – skontaktuj się z Polskim Stowarzyszeniem Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
  2. Otrzymasz od nas wstępne informacje w jaki sposób należy prowadzić bezpieczną bezglutenową kuchnię. Nasze materiały pomogą ocenić czy możliwe jest prowadzenie kuchni bezglutenowej w obiekcie, który reprezentujesz. W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości dotyczących tej oceny służymy pomocą i radą.
  3. Uprawniony przedstawiciel Stowarzyszenia odwiedzi Twoją restaurację/kawiarnię, aby ocenić zgodność przygotowań z przedstawionymi kryteriami oraz przeprowadzi szkolenie całego personelu.
  4. Restauracji/kawiarni zostanie przyznany Certyfikat oraz prawo do używania logo MENU BEZ GLUTENU.
  5. Stowarzyszenie będzie w stałym kontakcie z restauracją. W razie wątpliwości służymy pomocą i odpowiadamy na wszelkie pytania.

Program MENU BEZ GLUTENU jest otwarty dla wszystkich restauracji, hoteli, kawiarni, cukierni, przedszkoli i firm cateringowych itp., działających na polskim rynku, które spełniają kryteria kwalifikacyjne.

Aktualny wykaz miejsc, oznaczonych naszym niebieskim logo, znajduje się na stronie głównej: http://menubezglutenu.pl/

WAŻNE – pamiętaj, że dieta bezglutenowa jest lekiem, a gluten jest niebezpieczny dla osób chorych, które go nie tolerują. Przystępując do programu MENU BEZ GLUTENU zobowiązujesz się ZAWSZE ściśle przestrzegać reguł przygotowywania bezglutenowych posiłków, podpisując stosowne zobowiązanie. 

Zgłoszenia do programu MENU BEZ GLUTENU zostają zawieszone na czas nieokreślony.