Piekarnia Bezglutenowe domowe
Adres:
Feliksa Nowowiejskiego 5B
20-880 Lublin
lubelskie
Kontakt:
+48 609 009 383
http://bezglutenowe-domowe.pl/
https://www.facebook.com/Bezglutenowedomowe/
Godziny otwarcia:
Poniedziałek | nieczynne |
Wtorek | 14:00 - 17:00 |
Środa | 14:00 - 17:00 |
Czwartek | 14:00 - 17:00 |
Piątek | 14:00 - 19:00 |
Sobota | nieczynne |
Niedziela | nieczynne |
Piekarnia Bezglutenowe domowe z Lublina powstała z pasji do pieczenia i zdrowego żywienia.
Impulsem do jej powstania było pojawienie się nowego członka rodziny, który jak się okazało ma nietolerancję glutenu i laktozy. Motto Piekarni brzmi: „Z pasji dla zdrowia”.
„W naszej piekarni korzystamy z certyfikowanych i ekologicznych naturalnych produktów, bez użycia spulchniaczy, polepszaczy smaku, konserwantów czy innych tego typu „ekstra” dodatków, w tym także soi, rafinowanego cukru i bezglutenowej skrobi pszennej. Każdą mieszankę mąk przygotowujemy sami, na własnych wypracowanych przepisach. Chleby wypiekamy na naturalnym zakwasie lub na drożdżach” – opowiada właścicielka, Agata Kiecana. Przepisy na wyroby cukiernicze są wykorzystywane w rodzinie Pani Agaty od pokoleń. Zostały one zmodyfikowane pod różnego rodzaju nietolerancje, ale z zachowaniem oryginalnego smaku domowych wyrobów. „Uzyskanie certyfikatu programu MENU BEZ GLUTENU jest uwieńczeniem naszych starań, a opinia naszych klientów jest ich ukoronowaniem. Daje to nam siłę do dalszego działania, motywację do rozwoju i ogromną satysfakcję” – mówi Pani Agata.
A my ogromnie cieszymy się, że Lublin ma swoją bezglutenową piekarnię z pieczywem, pizzą i ciastami przygotowywanymi z wysokiej jakości surowców bezglutenowych. Oby mapa Polski zapełniała się coraz większą liczbą takich miejsc, ku ogromnej radości osób na diecie bezglutenowej.