Gdzie można zjeść bez glutenu?

Pracownia na Kole

Godziny otwarcia:

Poniedziałek08:30 - 20:00
Wtorek08:30 - 20:00
Środa08:30 - 20:00
Czwartek08:00 - 17:00
Piątek08:30 - 20:00
Sobota10:00 - 22:00
Niedzielanieczynne

Pracownia na Kole mieszcząca się przy ul. Ożarowskiej 61 na warszawskiej Woli jest kolejnym niezwykłym miejscem w programie MENU BEZ GLUTENU.

Jej celem jest przekazywanie wiedzy i doświadczeń kulinarnych. Zarażanie pasją do gotowania i uświadamianie, jak istotne w życiu każdego z nas jest zdrowe odżywianie.

Pracownia na Kole to autorski program pracy i z dziećmi i z dorosłymi. To „edukacja od kuchni” – teraz bezpieczna również dla osób na diecie bezglutenowej. W pracowni nie ma mąki pszennej ani innych glutenowych surowców. Wszystko, co się tu gotuje i piecze, jest z natury bezglutenowe. A jeśli w grupie jest osoba z celiakią, cała grupa przygotowuje dania z bezpiecznych składników bezglutenowych.

Pracownia na Kole to nie tylko prawie 100 m² powierzchni z wydzielonymi częściami kulinarnymi: warsztatową i konsumpcyjną, ale też dobrany zespół pasjonatów – pedagogów, instruktorów, profesjonalnych kucharzy. Pracownia zaprasza wszystkich, którym nie brakuje ochoty na wspólne ze znajomymi przygotowywanie posiłków, którzy lubią przygody i wyzwania kulinarne, którzy chcą poznawać nowe smaki, wypróbowywać nowe przepisy i testować składniki.

Do wspólnego przygotowywania i celebrowania posiłków Pracownia zaprasza:
– uczniów w grupach szkolnych i przedszkolnych na warsztaty kulinarno–edukacyjne,
– rodziny z dziećmi na wspólne gotowanie,
– same dzieci podczas warsztatów cyklicznych, półkolonii letnich i zimowych.

Można tu zorganizować kulinarne urodziny dla dorosłych i dla dzieci (od 5 r. życia), spotkanie czy uroczystość rodzinną (chrzciny, komunię, piknik). Pracownia na Kole to również oryginalny sposób na integracyjne spotkanie firmowe dla pracowników (do 25 osób). Kuchnia to doskonałe miejsce na pracę zespołową, łączące ludzi przez wspólne gotowanie i jedzenie.