Gdzie można zjeść bez glutenu?

Wypiekarnia Lady Baker

Godziny otwarcia:

Poniedziałeknieczynne
Wtorek09:00 - 18:00
Środa09:00 - 18:00
Czwartek09:00 - 18:00
Piątek09:00 - 18:00
Sobota09:00 - 18:00
Niedziela09:00 - 18:00

Wypiekarnia Lady Baker ze Szczecina należy do programu MENU BEZ GLUTENU.

Nasze wypieki są „nie tylko” bezglutenowe, ale także przygotowane z wysokiej jakości surowców. – mówi właścicielka – Dbamy aby nasze pieczywo było zdrowe, pełne wartości odżywczych, z dużą ilością błonnika pokarmowego. Używamy tylko wysokiej jakości składników, bez żadnych sztucznych dodatków, zagęstników, polepszaczy.

Wypiekarnia powstała dla osób z celiakią oraz innymi ograniczeniami żywieniowymi. To lokal całkowicie bezglutenowy. W bezglutenowej wypiekarni można kupić chleby, bułki, bagietki, drożdżówki, rogale, pączki, bezy, brownie, babeczki, szarlotki, ciasteczka ale również ptysie, eklery i czekoladowe musy. Wszystko robione jest na miejscu. W restauracji podaje się pizzę drożdżową i na zakwasie chlebowym, makarony z różnych mąk, m.in. z groszku i soczewicy. Robią własne bezglutenowe pesto. Oferują wegańskie wersje pizzy i past z wegańskimi serami. W Lady Baker można napić się dobrej ekologicznej kawy i liściastej herbaty oraz gorącej czekolady ze szczecińskiej wytwórni Gryf. To jedyne takie miejsce na gastronomicznej mapie miasta.

W Lady Baker wypiekane są chleby i bułki z mąk jednorodnych na naturalnym zakwasie oraz pieczywo drożdżowe. Chleby mają miękki miąższ i chrupiącą skórkę. Klienci otrzymują produkt wysokiej jakości, który pomoże w utrzymaniu zbilansowanej diety, a jednocześnie będzie smaczny.

Dostępne jest również pieczywo wegańskie. Diabetycy też mogą w Lady Baker znaleźć swoje ulubione wyroby. Dla nich przygotowuje się smaczne i zdrowe słodkie wypieki oraz chleby z niskim indeksem glikemicznym.

Pieczywo jest również wysyłane kurierem na terenie Polski.

Zapraszamy!