Gdzie można zjeść bez glutenu?

Trattoria Sano

Adres:

Al. Grunwaldzka 415
80-309 Gdańsk
pomorskie

Kontakt:

+ 48 690 905 077

https://www.facebook.com/Pizza-pasta-basta-278942949312857/

Godziny otwarcia:

Poniedziałek12:00 - 20:00
Wtorek12:00 - 20:00
Środa12:00 - 20:00
Czwartek12:00 - 20:00
Piątek12:00 - 22:00
Sobota12:00 - 22:00
Niedziela12:00 - 20:00

Jeśli macie ochotę na bezglutenową pizzę wegańską lub wegetariańską będąc w Trójmieście, Trattoria Sano z certyfikatem MENU BEZ GLUTENU zaprasza!

Trattoria Sano, znana dotąd pod nazwą Pizza, Pasta & Basta, mieści się w kompleksie Alchemia przy Al. Grunwaldzkiej 41 w Gdańsku i jest restauracją całkowicie bezglutenową. Specjalizuje się w daniach kuchni włoskiej w wersji bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej. Menu stworzono z myślą o osobach nie tylko z celiakią, ale również o tych, które chcą się zdrowo i smacznie odżywiać.

 – Słowo „sano” oznacza „zdrowy”, „uzdrowiony” i „szczery”. To sprawia, że nowa nazwa naszej restauracji jeszcze mocniej wpisuje się w koncepcję, która zakłada otwartość na wszelkie nietolerancje pokarmowe. Cieszymy się, że poprzez tak dostosowane menu możemy gościć i nakarmić każdego, kto zmaga się z nietolerancją glutenu lub po prostu chce się zdrowo i świadomie odżywiać – podkreśla szef kuchni, Daniel Wandrych.

Ta całkowicie bezglutenowa restauracja została otwarta w listopadzie 2020 r. Od samego początku głównym celem było tworzenie prawdziwej włoskiej kuchni, która będzie nie tylko smaczna, ale również bezpieczna i zdrowa dla osób, u których występują nietolerancje pokarmowe. Trattoria Sano posiada certyfikat MENU BEZ GLUTENU.

W nowej karcie menu znajdziemy nie tylko pizzę i makarony, ale także przystawki, zupy, dania główne oraz desery.

-To, co dodatkowo wyróżnia Trattorię Sano, to oferta gastronomiczna skierowana nie tylko do dorosłych, ale i całych rodzin. Szczególnie do dzieci, dla których przygotowujemy wyjątkowe atrakcje. Jedną z nich są warsztaty prowadzone w ciekawej i przede wszystkim niezwykle lekkiej i przystępnej formie, idealnie odpowiadającej najmłodszym gościom. Tematyka warsztatów dla dzieci obejmuje zagadnienia dotyczące stosowania diety bezglutenowej i zdrowego odżywania, połączone z zabawą i animacjami. Jesteśmy szczególnie wzruszeni, gdy widzimy radość na twarzy dziecka zmagającego się z celiakią, które bez ryzyka może zjeść u nas pyszną pizzę. Bo które dziecko nie kocha pizzy?  – mówi Aleksandra Kornet, menadżerka restauracji.