Gdzie można zjeść bez glutenu?

Bistro Groole – Pieczone Ziemniaki

Adres:

ul. Śniadeckich 8
00-656 Warszawa
mazowieckie

Kontakt:

+48 795 633 626

groole@groole.pl

http://groole.pl/

Godziny otwarcia:

Poniedziałek12:00 - 21:00
Wtorek12:00 - 21:00
Środa12:00 - 21:00
Czwartek12:00 - 22:00
Piątek12:00 - 22:00
Sobota13:00 - 22:00
Niedziela13:00 - 20:00

Warszawskie Groole to miejsce słynące z pysznych pieczonych ziemniaków. Specjalnością lokalu są pieczone ziemniaki z dodatkiem rozpływającego się masła i sera żółtego.

Groole o sobie:

„Dla gości odkopujemy to, co najlepsze i obieramy ze wszystkiego, co zbędne. Prosta, jakościowa kuchnia bez składników o niewymawialnych nazwach. Miła, kameralna atmosfera bez sztucznie pompowanego hajpu. Życzliwi ludzie – bez napinki. Wierzymy, że nasz sposób, by wrócić do korzeni to wasz powód, by wracać do nas.”

Ziemniaki w Groolach pochodzą od lokalnych producentów ze specjalnie wyselekcjonowanych odmian, charakteryzujących się wyjątkowym smakiem. Nadzienia i sosy do ziemniaków są przygotowywane codziennie na miejscu, bez żadnych sztucznych dodatków i barwników. Opcje bezglutenowe są odpowiednio oznaczone w menu. Groole można również zamawiać w dowozie przez stronę www.groole.pl/zamow, na której dania bezglutenowe są również oznaczone.

Osoby bezglutenowe znajdą tu dla siebie między innymi nadzienia ze śledzia w jogurcie greckim, bryndzą ze szczypiorkiem, pesto z buraka czy łososiem z kleksem śmietany. Zachęcamy do odwiedzenia tego wyjątkowego miejsca, sprawdziliśmy – Groole są naprawdę wyśmienite i nie nadwyrężają przy tym kieszeni!

Dietę bezglutenową prosimy zgłaszać kelnerowi przed złożeniem zamówienia. Budzi to dodatkową czujność nie tylko kelnera, ale przede wszystkim kucharzy, dzięki czemu dokładają jak największej staranności przy przygotowywaniu posiłku.