Gdzie można zjeść bez glutenu?

Manufaktura Chleba

Godziny otwarcia:

Poniedziałek08:00 - 16:00
Wtorek08:00 - 16:00
Środa08:00 - 16:00
Czwartek08:00 - 16:00
Piątek08:00 - 16:00
Sobotanieczynne
Niedzielanieczynne

Manufaktura Chleba to piekarnia stworzona z myślą o osobach z ograniczeniami pokarmowymi i chcących odżywiać się zdrowo. Wypieki są w 100% bezglutenowe.

W Manufakturze Chleba z Wrocławia, tak jak w tradycyjnej piekarni, codziennie przygotowywane są świeże wypieki, słodkie i wytrawne: bułki, paszteciki z kapustą i grzybami, ciasta, różnorodne gatunki chleba na zakwasie oraz bez dodatku drożdży. 

Do wypieku używa się tylko naturalnych mąk, takich jak: jaglana, gryczana, migdałowa, z tapioki, ryżowa itp. Piekarnia specjalizuje się w wypieku chlebów bez konserwantów, dodatków spulchniających i zagęstników. Wypieki mogą być na życzenie klienta personalizowane na przykład poprzez posypanie chleba czarnuszką lub sezamem. W miarę możliwości piekarnia stara się dostosowywać swoje wypieki do potrzeb osób z różnymi innymi alergiami. 

Chleby i bułki pieczone są na zakwasie gryczanym, bez polepszaczy i gotowych mieszanek. Wszystkie z nich wytwarzane są metodą rzemieślniczą, lokalnie, z dbałością o jakość. Co ważne wypieki piekarni są też wegańskie.

Piekarnia działa w systemie wolnej sprzedaży, ale można oczywiście wcześniej zamówić i tylko przyjechać odebrać. 

Zamówienia można składać przez stronę internetową i telefonicznie.