Gdzie można zjeść bez glutenu?

Piekarnia POCHLEB

Godziny otwarcia:

Poniedziałeknieczynne
Wtorek10:30 - 18:30
Środanieczynne
Czwartek10:30 - 18:30
Piątek10:30 - 18:30
Sobotanieczynne
Niedzielanieczynne

Poznański Pochleb to manufaktura pieczywa bezglutenowego i roślinnych past do chleba.

Powstała z myślą o osobach na diecie eliminacyjnej. Codziennie oferuje świeże bezglutenowe wypieki, niezawierające produktów odzwierzęcych oraz bezlaktozowe, wegańskie masło. Ale to nie wszystko. Można tu znaleźć także roślinne pasty do chleba, w tym roślinny smalec i inne nietypowe sezonowe produkty.

Większość produktów używanych w Piekarni POCHLEB pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych wolnych od GMO oraz posiada certyfikat Przekreślonego Kłosa. Jak mówi właścicielka piekarni: „Mieszanki mąk, których używamy są efektem naszej kilkuletniej praktyki wypieku. Każdą z nich przygotowujemy sami w naszej piekarni. Używamy wyłącznie niejodowanej, nieoczyszczanej kamiennej soli kłodawskiej. Staramy się eliminować większość produktów, na które najczęściej występuje nietolerancja pokarmowa, dlatego nie znajdziecie w naszych produktach soi, bezglutenowej skrobi pszennej, kukurydzy, a także ryżu i owsa oraz żadnych produktów odzwierzęcych. Opieramy się wyłącznie na produktach naturalnie bezglutenowych, a chleby wypiekamy na naturalnym zakwasie bez dodatku drożdży”.

POCHLEB codziennie udowadnia, że dieta eliminacyjna jest różnorodna i równie bogata w smak co kuchnia tradycyjna.

Motto piekarni:

  • 100% BEZ GLUTENU
  • 100% VEGAN
  • BEZ RAFINOWANEGO CUKRU
  • BEZ OCZYSZCZANEJ SOLI
  • BEZ RYŻU/ SOI/ KUKURYDZY

SKLEP STACJONARNY NIECZYNNY.

Piekarnia działa wyłącznie w formie on-line – dostawa na terenie Poznania i okolic za pośrednictwem FYRTEL MARKET.

Piekarnia prowadzi również sprzedaż internetową na terenie całej Polski.