Gdzie można zjeść bez glutenu?

Piekarnia POCHLEB

Adres:

al. Marcinkowskiego 20
61-827 Poznań
wielkopolskie

Kontakt:

piekarniapochleb@gmail.com

http://pochleb.pl/

Godziny otwarcia:

Poniedziałeknieczynne
Wtorek09:00 - 19:00
Środa09:00 - 19:00
Czwartek09:00 - 19:00
Piątek09:00 - 19:00
Sobota10:00 - 15:00
Niedzielanieczynne

Poznański Pochleb (al. Marcinkowskiego 20, Stare Miasto) to manufaktura pieczywa bezglutenowego i roślinnych past do chleba, która dołączyła do programu MENU BEZ GLUTENU zdobywając tym samym certyfikat miejsca przyjaznego bezglutenowcom. Powstała z myślą o osobach na diecie eliminacyjnej. Codziennie oferuje świeże bezglutenowe wypieki, niezawierające produktów odzwierzęcych oraz bezlaktozowe, wegańskie masło. Ale to nie wszystko. Można tu znaleźć także roślinne pasty do chleba, w tym roślinny smalec i inne nietypowe sezonowe produkty.

Większość produktów używanych w Piekarni POCHLEB pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych wolnych od GMO oraz posiada certyfikat Przekreślonego Kłosa.  Jak mówi właścicielka piekarni: „Mieszanki mąk, których używamy są efektem naszej kilkuletniej praktyki wypieku. Każdą z nich przygotowujemy sami w naszej piekarni. Używamy wyłącznie niejodowanej, nieoczyszczanej kamiennej soli kłodawskiej. Staramy się eliminować większość produktów, na które najczęściej występuje nietolerancja pokarmowa, dlatego nie znajdziecie w naszych produktach soi, bezglutenowej skrobi pszennej, kukurydzy, a także ryżu i owsa oraz żadnych produktów odzwierzęcych. Opieramy się wyłącznie na produktach naturalnie bezglutenowych, a chleby wypiekamy na naturalnym zakwasie bez dodatku drożdży”.

POCHLEB codziennie udowadnia, że dieta eliminacyjna jest różnorodna i równie bogata w smak co kuchnia tradycyjna.

Motto piekarni:

100% BEZ GLUTENU

100% VEGAN

BEZ RAFINOWANEGO CUKRU

BEZ OCZYSZCZANEJ SOLI

BEZ RYŻU/ SOI/ KUKURYDZY