
Piekarnia POCHLEB
Godziny otwarcia:
Poniedziałek | nieczynne |
Wtorek | 09:00 - 19:00 |
Środa | nieczynne |
Czwartek | 09:00 - 19:00 |
Piątek | 09:00 - 19:00 |
Sobota | 10:00 - 15:00 |
Niedziela | nieczynne |
Poznański Pochleb to manufaktura pieczywa bezglutenowego i roślinnych past do chleba.
Powstała z myślą o osobach na diecie eliminacyjnej. Codziennie oferuje świeże bezglutenowe wypieki, niezawierające produktów odzwierzęcych oraz bezlaktozowe, wegańskie masło. Ale to nie wszystko. Można tu znaleźć także roślinne pasty do chleba, w tym roślinny smalec i inne nietypowe sezonowe produkty.
Większość produktów używanych w Piekarni POCHLEB pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych wolnych od GMO oraz posiada certyfikat Przekreślonego Kłosa. Jak mówi właścicielka piekarni: „Mieszanki mąk, których używamy są efektem naszej kilkuletniej praktyki wypieku. Każdą z nich przygotowujemy sami w naszej piekarni. Używamy wyłącznie niejodowanej, nieoczyszczanej kamiennej soli kłodawskiej. Staramy się eliminować większość produktów, na które najczęściej występuje nietolerancja pokarmowa, dlatego nie znajdziecie w naszych produktach soi, bezglutenowej skrobi pszennej, kukurydzy, a także ryżu i owsa oraz żadnych produktów odzwierzęcych. Opieramy się wyłącznie na produktach naturalnie bezglutenowych, a chleby wypiekamy na naturalnym zakwasie bez dodatku drożdży”.
POCHLEB codziennie udowadnia, że dieta eliminacyjna jest różnorodna i równie bogata w smak co kuchnia tradycyjna.
Motto piekarni:
- 100% BEZ GLUTENU
- 100% VEGAN
- BEZ RAFINOWANEGO CUKRU
- BEZ OCZYSZCZANEJ SOLI
- BEZ RYŻU/ SOI/ KUKURYDZY