Gdzie można zjeść bez glutenu?

Wypiekarnia Lady Baker

Godziny otwarcia:

Poniedziałeknieczynne
Wtorek10:00 - 18:00
Środa10:00 - 18:00
Czwartek10:00 - 18:00
Piątek10:00 - 18:00
Sobota10:00 - 16:00
Niedzielanieczynne

Wypiekarnia Lady Baker ze Szczecina należy do programu MENU BEZ GLUTENU.

Nasze wypieki są „nie tylko” bezglutenowe, ale także przygotowane z wysokiej jakości surowców. – mówi właścicielka – Dbamy aby nasze pieczywo było zdrowe, pełne wartości odżywczych, z dużą ilością błonnika pokarmowego. Używamy tylko wysokiej jakości składników, bez żadnych sztucznych dodatków, zagęstników, polepszaczy.

Wypiekarnia powstała dla osób z celiakią oraz innymi ograniczeniami żywieniowymi. To lokal całkowicie bezglutenowy. W bezglutenowej wypiekarni można kupić chleby, bułki, bagietki, drożdżówki, bezy, muffiny, szarlotki, ciasteczka ale również ptysie i jagodzianki. Wszystko robione jest na miejscu. Można także napić się dobrej ekologicznej kawy i herbaty.

W Lady Baker wypiekane są chleby i bułki z mąk jednorodnych na naturalnym zakwasie oraz pieczywo drożdżowe. Nie używa się mąki owsianej, kukurydzianej oraz skrobi pszennej bezglutenowej. Chleby mają miękki miąższ i chrupiącą skórkę. Klienci otrzymują produkt wysokiej jakości, który pomoże w utrzymaniu zbilansowanej diety, a jednocześnie będzie smaczny.

Dostępne jest również pieczywo wegańskie. Diabetycy też mogą w Lady Baker znaleźć swoje ulubione wyroby. Dla nich przygotowuje się smaczne i zdrowe słodkie wypieki oraz chleby z niskim indeksem glikemicznym.

Zapraszamy!